Program


Srpska slava u Konaku kneginje Ljubice
3

Srpska slava u Konaku kneginje Ljubice

BUDI GOST NA SRPSKOJ SLAVI
“SRPSKA SLAVA” U KONAKU KNJEGINJE LJUBICE
 više

BUDI GOST NA SRPSKOJ SLAVI

U predivnom zdanju Dvora Kneginje Ljubice (Konak kneginje Ljubice), iskusite autentičan doživljaj gosta na srpskoj Slavi. Jedini narod na svetu koji slavi SLAVU je srpski narod. Od 2014. na Uneskovoj listi nematerijalne kulturne baštine nalazi se tradicionalna srpska svetkovina Krsna Slava. Muzej Grada Beograda u svom zdanju Konaku Kneginje Ljubice i Turističa Organizacija Beograda pozivaju Vas da u ambijentu spomenika kulture budete gost na Slavi. Uz domaćina koji će vas uvesti u običaje tradicionalne svetkovine, osetićete duh proteklih vremena ali i istinski doživljaj zajedničkog proslavljanja jednog od mnogobrojnih srpskih svetaca. Uz tradicionalno žito, čašu vina i domaću krofnu i kafu imaćete polučasovni ugođaj pravog srpskog gosta.

INFORMACIJE ZA POSETIOCE

Program "Budi gost na srpskoj slavi" na srpskom jeziku održava se u Konaku kneginje Ljubice, nedeljom od 14 časova (mogućnost zakazivanja i vanrednih termina za organizovane posete od minimum 15 osoba). Program traje 45 minuta, a u Konak je neophodno doći najmanje 10 minuta pre njegovog početka. Broj mesta je ograničen na 45 po terminu.

CENA KARATA

Puna cena: 600 dinara

Povlašćeni:

* deca od 7 do 14: 300 dinara

* deca do 7 godina: besplatan ulaz

Kontakt i rezervacije: office@mgb.org.rs, 011 263 82 64

(Izvor: www.mgb.org.rs)

Preporuka


ESCAPE ROOM - BALKAN EXPRESS

Exit Escape Centar

Povratak sa odmora moze biti jako zanimljiv!!!!
Exit escape room u saradnji…

Vas zadatak je da organizujete bunu u svojoj nahiji, da oslobodite Beograd i…

Izložba „Refleksije našeg vremena: Akvizicije Muzeja savremene umetnosti 1993–2019.” / MSUB i Legat…

Dragi korisniče,

Ovaj sajt koristi kolačiće za poboljšanje korisničkog iskustva. Korišćenjem ovog sajta prihvatate korišćenje kolačića. Politika privatnosti

Prihvati