Program


Na kafi kod kneginje Ljubice
4

Na kafi kod kneginje Ljubice

NA KAFI KOD KNEGINjE LjUBICE - PUTOVANjE U ISTORIJU KROZ ISPOVEST VLADARKE OBNOVLjENE SRBIJE

Monodrama "Na kafi kod kneginje Ljubice" je prvi muzejski teatar kod nas, koji je nastao pre deset godina i uspešno se izvodi u autentičnom ambijetu Konaka kneginje Ljubice.

Posetioci Konaka kneginje Ljubice su u prilici da budu dočekivani u zdanju iz 19. Veka i da kroz životnu ispovest kneginje Ljubice Obrenović, uz posluženje kafom i ratlukom, na upečatljiv i interaktivan način upoznaju prvu vladarku obnovljene Srbije. Krećući se kroz odaje starog Konaka, saznaće činjenice o najznačajnijim događajima i ličnostima iz vremena kneza Miloša Obrenovića, saznati detalje iz njihovog bračnog života, kneževim neverstvima, o načinu opremanja domova u tom vremenu, kao i odevanju i vaspitanju dece.

Monodramu izvodi:

Nataša Popovska, viši kustos Muzeja grada Beograda

Predstava traje sat vremena, nakon čega posetioci mogu obići ceo Konak i pogledati stalnu izložbenu postavku “Enterijeri beogradskih kuća 19. Veka”. U Konak je neophodno doći najmanje 10 minuta pre njenog početka. Broj mesta je ograničen na 45 po terminu. Predstava se preporučuje osobama starijim od 10 godina. Nije dozvoljeno simultano prevođenje tokom trajanja monodrame.

Program se izvodi na srpskom i engleskom jeziku, moguće je organizovati vandredne termine.

 

Izvor: www.mgb.org.rs

Preporuka


ESCAPE ROOM - BALKAN EXPRESS

Exit Escape Centar

Povratak sa odmora moze biti jako zanimljiv!!!!
Exit escape room u saradnji…

Supply Chain Summit Beograd

Dragi korisniče,

Ovaj sajt koristi kolačiće za poboljšanje korisničkog iskustva. Korišćenjem ovog sajta prihvatate korišćenje kolačića. Politika privatnosti

Prihvati