Program


FEST 2020 - MUTNE VODE
7

FEST 2020 - MUTNE VODE

Robert je ugledni korporativni advokat koji čitavu karijeru zastupa velike kompanije hemijske industrije. Jednog dana u kancelariju mu dolazi čovek koji tvrdi da je čitav jedan grad zagađen hemijskim nusproduktima koji pogubno deluju na životinje i ljude.

Kategorije ulaznica


390.00 RSD
Parter C Desno, Parter C Levo, Parter D Levo

Trenutni događaji




MUTNE VODE

Dark Waters

 

SAD / 2019 / 126’

 

Drama

 

Gala 

Robert je ugledni korporativni advokat koji čitavu karijeru zastupa velike kompanije hemijske industrije. Jednog dana u kancelariju mu dolazi čovek koji tvrdi da je čitav jedan grad zagađen hemijskim nusproduktima koji pogubno deluju na životinje i ljude.

 

 

Režija:

Todd Haynes 

Scenario:

Mario Correa, Matthew Michael Carnahan 

Fotografija:

Edward Lachman 

Montaža:

Affonso Gonçalves 

Muzika:

Marcelo Zarvos 

Uloge:

Mark Ruffalo, Anne Hathaway, Tim Robbins, Bill Pullman, Bill Camp, Victor Garber 

Producenti:

Mark Ruffalo, Christine Vachon, Pamela Koffler 

Produkcija:

Participant, Killer Films 

Distributer:

Blitz Film & Video

 

TOD HEJNS / Todd Haynes

Tod Hejns je od malena bio zainteresovan za umetnost. Njegov prvi film Poison je bio kontroverzan. Konzervativci i hrišćani su ga nazivali pornografskim, ali je ipak osvojio Veliku nagradu žirija na Sandens festivalu. Nakon izvrsnog Velvet Goldmine, Daleko od raja je ostvario uspeh i kod kritičara i na blagajnama. Smatran je probojem u žanru nezavisnog filma i Hejnsu je doneo priznanje šire publike. Film o Bobu DIlanu - Nisam tu izvrsno je ocenjen sa posebnom pažnjom na ulogu Kejt Blančet, sa kojom je sarađivao i na filmu Kerol.

 

 

Filmografija:

2109 Dark Waters / Mutne vode

2015 Carol / Kerol

2013 All I Ever Wanted

2007 I'm Not There / Nisam tu

2002 Far from Heaven / Daleko od raja

1998 Velvet Goldmine

1995 Safe

1991 Poison

 

Festivali:

2019 Toronto / Toronto International Film Festival

 

IZVODI IZ KRITIKA

U najnovijem filmu Toda Hejnsa, Mark Ruffalo igra advokata velike korporacije, koji menja stranu i staje u odbranu zatrovane zajednice.

Manola Dardžis, Njujork tajms

 

Izvor: CEBEF

Preporuka


Frenki, poznata francuska glumica, saznaje da ima još samo nekoliko meseci života. Za…

Brit-Mari (63) odlučuje da napusti supruga posle 40 godina braka, a time i…

Salamanka, leto 1936. godine. Slavni pisac Migel de Unamuno odlučuje da javno podrži…

Dragi korisniče,

Ovaj sajt koristi kolačiće za poboljšanje korisničkog iskustva. Korišćenjem ovog sajta prihvatate korišćenje kolačića. Politika privatnosti

Prihvati