Program


FEST 2020 - MUTNE VODE
7

FEST 2020 - MUTNE VODE

Robert je ugledni korporativni advokat koji čitavu karijeru zastupa velike kompanije hemijske industrije. Jednog dana u kancelariju mu dolazi čovek koji tvrdi da je čitav jedan grad zagađen hemijskim nusproduktima koji pogubno deluju na životinje i ljude.

MUTNE VODE

Dark Waters

 

SAD / 2019 / 126’

 

Drama

 

Gala 

Robert je ugledni korporativni advokat koji čitavu karijeru zastupa velike kompanije hemijske industrije. Jednog dana u kancelariju mu dolazi čovek koji tvrdi da je čitav jedan grad zagađen hemijskim nusproduktima koji pogubno deluju na životinje i ljude.

 

 

Režija:

Todd Haynes 

Scenario:

Mario Correa, Matthew Michael Carnahan 

Fotografija:

Edward Lachman 

Montaža:

Affonso Gonçalves 

Muzika:

Marcelo Zarvos 

Uloge:

Mark Ruffalo, Anne Hathaway, Tim Robbins, Bill Pullman, Bill Camp, Victor Garber 

Producenti:

Mark Ruffalo, Christine Vachon, Pamela Koffler 

Produkcija:

Participant, Killer Films 

Distributer:

Blitz Film & Video

 

TOD HEJNS / Todd Haynes

Tod Hejns je od malena bio zainteresovan za umetnost. Njegov prvi film Poison je bio kontroverzan. Konzervativci i hrišćani su ga nazivali pornografskim, ali je ipak osvojio Veliku nagradu žirija na Sandens festivalu. Nakon izvrsnog Velvet Goldmine, Daleko od raja je ostvario uspeh i kod kritičara i na blagajnama. Smatran je probojem u žanru nezavisnog filma i Hejnsu je doneo priznanje šire publike. Film o Bobu DIlanu - Nisam tu izvrsno je ocenjen sa posebnom pažnjom na ulogu Kejt Blančet, sa kojom je sarađivao i na filmu Kerol.

 

 

Filmografija:

2109 Dark Waters / Mutne vode

2015 Carol / Kerol

2013 All I Ever Wanted

2007 I'm Not There / Nisam tu

2002 Far from Heaven / Daleko od raja

1998 Velvet Goldmine

1995 Safe

1991 Poison

 

Festivali:

2019 Toronto / Toronto International Film Festival

 

IZVODI IZ KRITIKA

U najnovijem filmu Toda Hejnsa, Mark Ruffalo igra advokata velike korporacije, koji menja stranu i staje u odbranu zatrovane zajednice.

Manola Dardžis, Njujork tajms

 

Izvor: CEBEF

Preporuka


Muzej Ive Andrića

Muzej Ive Andrića

Spomen-muzej Ive Andrića otvoren je 1976, u stanu na Andrićevom vencu 8, u…

Five Elements Spa Voucher

LIFE DESIGN HOTEL, Beauty&Sp

Ostvarite harmoniju uma, duha i tela kroz filozofiju pet elemenata. IZABERITE VAŠ ELEMENT…

Izložba „Refleksije našeg vremena: Akvizicije Muzeja savremene umetnosti 1993–2019.” / MSUB i Legat…

Dragi korisniče,

Ovaj sajt koristi kolačiće za poboljšanje korisničkog iskustva. Korišćenjem ovog sajta prihvatate korišćenje kolačića. Politika privatnosti

Prihvati