Program


FEST 2020 - MRTVI NE UMIRU
6

FEST 2020 - MRTVI NE UMIRU

Kada mrtvi počnu da ustaju iz grobova, miran gradić u Sentervilu započinje bitku sa hordom zombija

MRTVI NE UMIRU

THE DEAD DON’T DIE

 

SAD, Švedska / 104’

 

Horor komedija

 

Gala 

Kada mrtvi počnu da ustaju iz grobova, miran gradić u Sentervilu započinje bitku sa hordom zombija

 

 

Režija:

Jim Jarmusch 

Scenario:

Jim Jarmusch 

Fotografija:

Frederick Elmes 

Montaža:

Affonso Gonçalves 

Muzika:

Sqürl 

Uloge:

Bill Murray, Adam Driver, Tom Waits, Chloë Sevigny, Steve Muscemi, Danny Glover, Tilda Swinton, Iggy Pop, Selena Gomez 

Producent:

Joshua Astrachan, Carter Logan 

Produkcija:

Animal Kingdom , Film i Väst 

Distributer:

Taramount Film

 

DŽIM DŽARMUŠ / JIM JARMUSCH

Džim Džarmuš je rođen 1953. u Ohaju, SAD. Često se navodi kao inicijator i utemeljivač pokreta američkog nezavisnog filma, najavljenog filmom Čudnije od raja”. Uspeh ovog filma obezbedio je Džarmušu status ikone u okviru arthouse filma, kao jedinstvenog i beskompromisnog autora. Reputaciju je potvrdio nizom uspešnih dela tokom kasnih osamdesetih, etablirajući se kao jedan od najznačajnijih i najuticajnijih reditelja generacije. Cenjen je i poznat ujedno i kao reditelj, scenarista, glumac, producent, montažer i kompozitor.

 

 

Filmografija:

2016 Gimme Danger (documentary)

2016 Paterson

2013 Only Lovers Left Alive / Samo ljubavnici preživljavaju

2009 The Limits of Control / Granice kontrole

2005 Broken Flowers / Slomljeno cveće

2004 Coffee and Cigarettes / Kafa i cigarete

1999 Ghost Dog: The Way of the Samurai / Put samuraja

1997 Year of the Horse (documentary)

1995 Dead Man / Mrtav čovek

1991 Night on Earth / Noć na Zemlji

1989 Mystery Train / Misteriozni voz

1986 Down by Law / Pod rukom zakona

1984 Stranger than Paradise / Čudnije od raja

1980 Permanent Vacation / Stalni odmor

 

Festivali:

2019 Kan / Cannes Film Festival 

 

“Mrtvi ne umiru” Džima Džarmuša poštuje žanr horora a da se nije istinski obavezao na njega

  1. O. Skot, Njujork tajms

 

Izvor: CEBEF

Preporuka


ESCAPE ROOM - BALKAN EXPRESS

Exit Escape Centar

Povratak sa odmora moze biti jako zanimljiv!!!!
Exit escape room u saradnji…

Mala crna haljina

Dom Jevrema Grujića

Predstava o životu najveće modne ikone 20. veka Koko Šanel

Dragi korisniče,

Ovaj sajt koristi kolačiće za poboljšanje korisničkog iskustva. Korišćenjem ovog sajta prihvatate korišćenje kolačića. Politika privatnosti

Prihvati