Program


Čajanka sa kraljicom Natalijom
3

Čajanka sa kraljicom Natalijom

Priče iz života kraljice Natalije i vodjena tura obilaska izložbe “Srpski kraljevski portreti”

Nakon programa posetiocima će biti poslužena torta kraljice Natalije i čaj
 više

“Srebro smo očistili, ruže ubrali, šoljice izglancali i spremni smo da vas ponovo ugostimo na "Čajanci kod kraljice Natalije" i provedemo kroz izložbu Skriveno blago Doma Jevrema Grujića!

Dobro došli u našim novim terminima: četvrtkom i petkom u 17h i subotom i nedeljom u 12h! Kupci ulaznica otkazanih termina od 12. Marta mogu svoje da iskoriste svoje ulaznice u ovim terminima uz prethodnu najavu I zakazivanje.

Grupe su za sada ograničene na 10 osoba po čajanci uz sve bezbednosne mere! Kod nas ste sigurni i dobrodošli!

Molimo vas da se unapred prijavite za program na telefon +381 11 407 36 12 ili na mail: domjevremegrujica@gmail.com

Radujemo se da se ponovo družimo i podsetimo najlepših priča iz naše istorije!

Vaš Dom Jevrema Grujića!”

 

*************************************************************************************************************************

Upoznajte najlepšu i najvoljeniju srpsku kraljicu!
 
Čajanka sa kraljicom Natalijom u Domu Jevrema Grujića će vam dočarati život i običaje u jednoj građanskoj kući, ali i upoznati vas sa životom jedne od najlepših i najvoljenijih srpskih kraljica - Natalijom Obrenović.

Kroz program: „Čajanka sa kraljicom Natalijom“ ispričaćemo vam najlepše priče iz života ove srpske kraljice, čućete neke od njenih najlepših aforizama, naučićemo vas da pravite kraljevski reverans, ali i saznaćete neka od pravila i tajni lepog ponašanja u visokom društvu.

Posetiocima će biti poslužen čaj na isti način na koji se služio kraljici kada je dolazila u ovaj dom i njena omiljena čokoladna torta po originalnom receptu iz 1888. godine. I to sve u ambijentu jedne od najlepših gradskih vila s kraja 19. veka, muzeju Dom Jevrema Grujića koji je ova srpska kraljica rado posećivala. 

Zajedno ćemo obići izložbu „Srpski kraljevski portreti“ koja je trenutno postavljena u ovom muzeju i ispričati najlepše priče iz slavne srpske prošlosti.

U ulozi kraljice Natalije i kroz njen život posetioce će voditi kustoskinja Nevena Ostojić, Ružica Opačić i Jasmina Vučičević.


(Izvor: www.domjevremagrujica.com)

Preporuka


Konak kneginje Ljubice je jedna od malog broja sačuvanih zgrada iz vremena prve…

FITPASS KARTICA

Sportski objekti

FitPass Vam omogućava pristup u preko 600 objekata u Srbiji, po ceni od…

Izložba „Refleksije našeg vremena: Akvizicije Muzeja savremene umetnosti 1993–2019.” / MSUB i Legat…

Dragi korisniče,

Ovaj sajt koristi kolačiće za poboljšanje korisničkog iskustva. Korišćenjem ovog sajta prihvatate korišćenje kolačića. Politika privatnosti

Prihvati