Program


FEST 2020 - ISTINA
5

FEST 2020 - ISTINA

Fabijen je ostarela francuska filmska zvezda koja, uprkos povremenom gubitku pamćenja, ostaje dostojna poštovanja i na koju i dalje treba da se računa. Po objavljivanju Fabijeninih memoara, njena kćerka Lumir dolazi iz Njujorka u Pariz kako bi proslavile taj događaj. Između majke i kćerke dolazi do inteligentne i duhovite borbe mišljenja, pošto Lumir dovodi u pitanje majčinu ružičastu verziju prošlosti.  više

Kategorije ulaznica


390.00 RSD
Parter C Desno, Parter D Levo

Trenutni događaji




ISTINA

LA VERITÉ / THE TRUTH

 

Francuska, Japan / 2019 / 106’

 

Drama

 

Gala 

Fabijen je ostarela francuska filmska zvezda koja, uprkos povremenom gubitku pamćenja, ostaje dostojna poštovanja i na koju i dalje treba da se računa. Po objavljivanju Fabijeninih memoara, njena kćerka Lumir dolazi iz Njujorka u Pariz kako bi proslavile taj događaj. Između majke i kćerke dolazi do inteligentne i duhovite borbe mišljenja, pošto Lumir dovodi u pitanje majčinu ružičastu verziju prošlosti. Napetost u njihovom odnosu - koja je podvučena paralelom sa najnovijom Fabijeninom ulogom u jednoj naučno-fantastičnoj drami - postepeno popušta, čime se otvara put ka izmirenju.

 

 

Režija:

Hirokazu Koreeda 

Scenario:

Hirokazu Koreeda 

Fotografija:

Eric Gautier 

Montaža:

Hirokazu Koreeda 

Muzika:

Alexei Aigui 

Uloge:

Catherine Deneuve, Juliette Binoche, Ethan Hawke, Ludivine Sagnier, Clémentine Grenier, Manon Clavel, Alain Libolt, Christian Crahay, Roger Van Hool 

Producent:

Muriel Merlin 

Produkcija:

3B Productions, Bun-Buku, MI Movies 

Distributer:

MCF MegaCom Film

 

HIROKAZU KOREEDA 

Hirokazu Koreeda (Tokio, 1962) je japanski filmski reditelj, producent, scenarista i montažer. Studirao je književnost na Univerzitetu Vaseda. Dobitnik je velikog broja nagrada. Na Međunarodnom filmskom festivalu nezavisnog filma u Buenos Ajresu 1999. film Život nakon smrti osvojio je nagrade za najbolji film i najbolji scenario. Još uvek hoda (2008) je takođe dobio priznanja, uključujući i ono za najbolju režiju, na dodeli Nagrada za azijski film 2009. Film iz 2013. Kakav otac, takav sin premijerno je prikazan na Kanskom festivalu 2013. i osvojio je Nagradu žirija. Posle oluje, iz 2016, dobio je pohvale kritike na Kanskom festivalu 2016. i osvojio nagradu za najboljeg reditelja na Filmskom festivalu u Jokohami. Za film Treće ubistvo (2017), koji je prikazan na 74. festivalu u Veneciji, dobio je nagradu Japanske akademije za najbolji film i najbolju režiju. Godine 2018. njegov film Shoplifters u Kanu je osvojio Zlatnu palmu. Iste godine Koreeda je osvojio nagradu Donostia za životno delo na festivalu u San Sebastijanu.

 

 

Filmografija:

2019 La vérité / The Truth / Istina

2018 Manbiki kazoku / Shoplifters

2017 Sandome no satsujin / The Third Murder / Treće ubistvo

2016 Umi yori mo mada fukaku / After the Storm / Posle oluje

2015 Umimachi Diary / Our Little Sister / Naša mala sestra

2013 Soshite chichi ni naru / Like Father, Like Son / Kakav otac, takav sin

2011 Kiseki / I Wish / Želim

2009 Kûki ningyô / Air Doll / Vazdušna lutka

2008 Aruitemo aruitemo / Still Walking /Još uvek hoda

2006 Hana yori mo naho / Hana

2004 Dare mo shiranai / Nobody Knows / Niko ne zna

2001 Distance

1998 Wandafuru raifu / After Life / Život nakon smrti

1995 Maboroshi no hikari / Maborosi

 

Festivali:

2019 Venecija / 2019 Venice International Film Festival

 

Izvor: CEBEF

Preporuka


Film prati dramatične posledice jednog tragičnog događaja u kvartu Osla u kome živi…

Mladi par dolazi u Njujork na vikend, gde se upoznaje sa lošim vremenskim…

Ana, briljantan i posvećen advokat koji se bavi najranjivijom društvenom grupom – decom…

Dragi korisniče,

Ovaj sajt koristi kolačiće za poboljšanje korisničkog iskustva. Korišćenjem ovog sajta prihvatate korišćenje kolačića. Politika privatnosti

Prihvati